Головна Новини Що Барна думає про Каськіва

Що Барна думає про Каськіва

Народний депутат з Тернопільщини Олег Барна прокоментував екстрадицію іншого відомого уродженця Тернопільщини Владислава Каськіва.
«Понад рік тому, коли саме розгорівся скандал відносно Каськіва і тих коштів, спочатку правоохоронним органам було важко вирішити питання екстрадиції та і сам Каськів з цього насміхався. Тільки виважена, професійна і системна робота правоохоронних органів з формуванням належної бази і представлення її правоохоронцям Панами дали результат – вони дозволили екстрадицію.
Коли кажуть про «добровільне повернення Каськіва», то варто казати «добровільно-примусове», бо він вже не мав виходу. Навіть без добровільної згоди Каськіва просто б пов’язали і притягнули сюди під конвоєм. Добре, що він погодився повернути ці кошти – вони підуть у наш бюджет, але те що він підозрюється саме в корупційному злочині – тут покарання не уникнути.
Екстрадиція таки відбулася і це перший екс-чиновник, який екстрадований в Україну. Процес вже запущений і я маю надію, що буде продовжений. Тоді в Україну повернеться багато коштів. Це говорить про системну і дуже серйозну роботу генеральної прокуратури. Раніше було так: інтерпол оголошував розшук, а генпрокуратора до певного періоду не надавала доказову базу і екс-чиновників, таких як Януковича, знімали з розшуку» – повідомив нардеп.