Головна Новини “Щойно звільнився з місць позбавлення волі, і тут Остапа понесло” – про...

“Щойно звільнився з місць позбавлення волі, і тут Остапа понесло” – про збаразького злодія

Einbrecher dringt in ein Haus ein.
24-річного жителя села Колодно затримано в порядку статті 208 КПК, – повідомив начальник Збаразького відділення поліції Віталій Присяжнюк. – Молодик менше року тому вийшов з місць позбавлення волі, проте на шлях виправлення так і не став.
Біографія зловмисника не багато на події: вкрав – поніс покарання – і так уже двічі. Першого разу ще вісімнадцятирічним за крадіжку коней у сусіда отримав умовний термін покарання, а вже через два роки був позбавлений волі за ті ж таки майнові злочини. Наприкінці минулого року звільнився з місць позбавлення волі, і, як мовиться, Остапа понесло: в однієї сусідки поцупив консервацію з підвалу, в іншої – викрав вхідні двері, з господарства ще одного односельця – два мішки картоплі та два кролі, з-під магазину в сусідньому селі хапнув чужий велосипед. Поліцейські задокументували ці факти і допоки вирішувалося питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу, за одну ніч зловмисник встиг тричі відзначитися.
У ніч на 24 жовтня з підсобного господарства початкової школи крадій вивів пару коней. Підводи знайти йому не вдалося, адже вона зберігається в іншому приміщенні, тоді запряг крадених вороних у віз сусіда, не повідомивши останнього про це, по-суті, вчинивши ще одну крадіжку. На «укомплектованому» транспорті подався до сільської крамниці, адже, з його слів, захотілося пива. Проте відчинити замки дверей торгового закладу не зміг.
-Наступного дня ми затримали зловмисника. Усе накрадене вилучили та повернули потерпілим, – розповів Віталій Присяжнюк.-  На даний час підозрюваному інкриміновано частину 3 статті 185 ККУ . Також перевіряємо його на причетність до вчинення інших протиправних діянь. Триває досудове розслідування.