Головна Новини Щоб створити індустріальний парк потрібна співпраця державної влади, органів місцевого самоврядування та...

Щоб створити індустріальний парк потрібна співпраця державної влади, органів місцевого самоврядування та бізнесу – кажуть в ОДА

Індустріальний парк — це дієвий механізм, що сприятиме залученню інвестицій, розвитку бізнесу, забезпечення нових робочих місць тощо. Створення такого промислового майданчика є пріоритетним напрямком роботи Тернопільської ОДА. Про це зазначив перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак під час наради з питань створення індустріальних парків в області, що відбулася за підтримки програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ).
Експерти програми ЛЕВ, представники райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування обговорили концепцію створення індустріальних парків в області. Присутні визначили головні аспекти утворення парку: обрання території, де він розміщуватиметься, керуючої компанії, розроблення концепції. А також процедурою включенням до державного Реєстру індустріальних парків, що дає ширші можливості для розвитку економічного потенціалу міста та підвищення ділової активності. Обговорили також й практичні аспекти створення та функціонування індустріальних парків, їхній потенціал в області.
На сьогодні органи місцевого самоврядування Тернопільської області визначили вісім потенційних ділянок, на яких можуть розміщуватися індустріальні парки. Зокрема, Чортківська та Лановецькі міські ради вже включилися в роботу та презентували окремі напрацювання в даному напрямку.
Для створення індустріальних парків, стверджують експерти, необхідно визначити потенційних інвесторів, пристосованість території, врахувати й місцеві промислові потужності. Майданчик повинен розташовуватися неподалік основних магістралей, технічної інфраструктури, комунікацій. А на довколишній території індустріального парку повинна бути достатня кількість потенційних працівників.
«Реалізувати такий проект непросто, проте цілком можливо за умови двосторонньої співпраці державної влади, органів місцевого самоврядування та бізнесу», — підсумував Іван Крисак.