Головна Новини Щоб постріляти в москалів на Тернопільщині хлопці їхали з усього світу

Щоб постріляти в москалів на Тернопільщині хлопці їхали з усього світу

З 29 квітня по 2 травня проходила ювілейна теренова спортивно-патріотична гра «Гурби-Антонівці». Цього року вона була присвячена 75-й річниці створення Української Повстанської Армії. В грі взяло участь близько 300 молодих людей з усієї України та з-за кордону, зокрема з Литви та США.

Місцем проведення традиційно став лісовий масив між селами Антонівці (Тернопільщина) та Гурби (Рівненщина), де в 1944 році УПА зійшлася з підрозділами НКВС.

З вітальним словом для учасників виступили голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Молодіжний Націоналістичний Конгрес” Соломія Фаріон, голова проводу Всеукраїнської мережі “Вільні Люди” Андрій Левус, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна та ветеран УПА – останній учасник Гурбинського бою Василь Кирилюк.

Я дуже радий бути сьогодні тут з вами, з молоддю України. Сьогодні великий день, і я гордий, що ви пам’ятаєте про нашу боротьбу за незалежну Україну. Впевнений, що для вас це більше, ніж гра – це вишкіл. Вчіться, вишколюйтесь, загартовуйте свій дух та тіло. І пам’ятайте – майбутнє нашої країни не за олігархами, а саме за вами, молодими активними патріотами», – наголосив Василь Кирилюк.

Учасник заходу з Литви Міндогас Сідоравічус висловив своє захоплення від участі в заході, подякував українській молоді за таку активність, яку з його слів, не зустрічав навіть в країнах Прибалтики, що в інших аспектах випереджають Україну та являються членами ЄС і НАТО.

Протягом 60-ти годин безперервної гри учасники гартували свій дух, характер та силу волі. Попри зливу протягом перших 48-ми годин гри, учасники обох команд не здавались. До останніх годин гри не було зрозуміло, яка команда отримає перемогу, адже різниця в балах була мінімальною. Після останнього бою, який закінчився дружніми обіймами учасників, стало зрозуміло, що перемогли Леви з рахунком 752:580.

Родзинку та динаміку протягом всієї гри вносила команда Диверсантів – найдосвідченіших учасників «Гурбів-Антонівців». Вони швидко знаходили прапори куренів, місця їх ночівлі та змушували Левів та Вовків шукати нові стратегічні рішення, які б привели їх до перемоги.

Гурби-Антонівці” – не тільки змагання та випробування під час 60-годинної гри, а й волонтерська робота з впорядкування штабу-музею УПА “Волинь-Південь”. Так, частина учасників теренової гри протягом двох днів прибирала могили бійців УПА та фарбувала чисельні хрести.

Нагадаємо, що “Гурби-Антонівці” проводяться з 2003 року Всеукраїнською молодіжною громадською організацією “Молодіжний Націоналістичний Конгрес”.

Метою заходу є пропаганда патріотизму, здорового способу життя, спорту та національної єдності.

Щороку гра відбувається у лісовому масиві Гурби, на терені площею 25 км кв. безперервно протягом 60 годин. У грі беруть участь 2 курені (команди) та загін диверсантів. Перемогу здобуває курінь, який зумів захопити прапор супротивника та здобути найбільшу кількість балів – “життів” суперника.