Головна Новини Щоб добудувати перинатальний центр Матері і дитини треба більше 88 мільйонів гривень

Щоб добудувати перинатальний центр Матері і дитини треба більше 88 мільйонів гривень

img_9922На завершення ремонтних робіт в Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина», реконструкція якого розпочалася в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства» у 2012 році, потрібно 88 млн 423 тис. грн.. Питання здешевлення робіт та джерела фінансування для завершення довгобуду обговорили виконувач обов’язків заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Бабійчук, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Курило та головний лікар перинатального центру Віктор Куценко під час робочого візиту до медичного закладу.

Зокрема, за словами Віктора Куценка, до реконструкції рівень надання медичних послуг у перинатальному центрі займав 2 місце по Україні.
«У 2012 році в пологовому корпусі центру вдалося виконати робіт на суму 15 151,9 тис. грн., а в 2013 та 2014 роках через відсутність фінансування роботи не виконувались», – розповів головний лікар перинатального центру. – Таким чином в умовах розпочатої та припиненої реконструкції у 2013 році в перинатальному центрі прийнято 2284 пологів, що становить 84,5% від їх загальної кількості по Тернопільській області».

У свою чергу, оглянувши приміщення довгобуду, Іван Бабійчук відзначив, що центр потрібно завершити якнайшвидше, тому керівництво області спільно з департаментом охорони здоров’я шукатиме можливі шляхи виходу з ситуації, адже перинатальний центр – це «колиска життя» і він має надавати послуги на найвищому рівні.

До слова, Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» єдиний в області заклад охорони здоров’я ІІІ рівня з надання високоспеціалізованої медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим з групи високого ризику, що потребують високої інтенсивності лікування на основі використання сучасних перинатальних технологій.