Головна Новини “Щоб вивезти цінну ікону вантажівка не потрібна” – у Почаївській лаврі прокоментували...

“Щоб вивезти цінну ікону вантажівка не потрібна” – у Почаївській лаврі прокоментували чутки про вивезення майна в Росію

“З церков Московського патріархату масово вивозять майно в Росію”   – шокуюча новина за останні кілька днів облетіла всі соцмережі. Такі чутки почали з’являтися саме після того, як стало відоме рішення Вселенського патріархату щодо надання українській Церкві Томосу.

Першою “під удар” потрапила Почаївська Лавра. Реально повідомляв про те, що днями київська активістка Тамара Лозова забила на сполох. Жінка повідомила, що  її знайомі на Тернопільщині бачили, як з Лаври майно вивозять великими вантажівками.

Однак місцевих мешканців ця новина дещо спантеличила і навіть розгнівала. Люди, писали, що жодних підозрілих вантажівок вони не помітили. Та й біля самої Лаври особливої метушні не було. Інші писали, що монахи все, що могли давно вивезли з храму. А цей галас, що підняли, більше схожий на спробу зірвати надання українській Церкві Томосу.

Наші колеги із “Західного аргументу” вирішили не довіряти чуткам і напряму запитали у священнослужителів Почаївської лаври: що насправді твориться у стінах святині.

На що їм відповіли, що там відбувається будівництво великого храму, тож вантажівки із будматеріалами справді їздять. А щодо самого майна, то цінну ікону  чи інші речі можна винести і в наплічнику, не привертаючи великої уваги. Мовляв, для цього вантажівки зовсім не потрібні.