Головна Новини “Щипачі” вийшли на полювання у тернопільські маршрутки

“Щипачі” вийшли на полювання у тернопільські маршрутки

Кишенькові злодії або «щипачі» обирають для полювання на чужі гаманці місця великого скупчення людей. Таким місцем може стати навіть храм під час великого релігійного свята. Розділені між окремими злодійськими групами й чи не всі банкомати в центрі міста. Злодії “випасають” біля них людей, які знімають великі суми, щоб пізніше їх обікрасти. Найбільше крадіжок у транспорті, переконує міліцейська статистика. Здійснюють їх у  “час пік” – тоді, коли люди прямують на роботу, або коли повертаються. Найпширенішими місцями зловмисників, де вони вчиняютьпротиправне – громадський транспорт або його зупинки, магазини та ринки.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції
Тернопільської області, найпопулярнішим місцем вчинення злочину все ж є громадський транспорт. Так від рук невідомих днями потерпіла жителька обласного центру. Жінка не зауважила той факт, як незнайомець витяг гаманець з її сумочки. Саме через те, що тернополянка зберігала пін-код разом з банківською карточкою, кишенькар збагатився не лище на 600 гривень які знаходились в середині, але й на 2300 гривень, які в подальшому зняв через банкомат.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України – «Крадіжка».
Поліцейські наголошують краянам, що байдуже ставлення до збереження майна призводить до його зникнення.
Поліцейські наголошують краянам, що байдуже ставлення до збереження майна призводить до його зникнення.
Дотримуйтесь елементарних правих:
•    намагайтеся не носити із собою великі суми грошей;
•    не тримайте значну суму грошей в одному місці;
•    пам’ятайте і тримайте під контролем ті місця, де зберігаєте гроші;
•    не кладіть гаманець, мобільний телефон у відкриту сумку, краще зберігати майно в невеликій сумці з ручкою через плече та носити її так, щоб була попереду корпуса, в полі зору;
•    не кладіть гаманець на саме дно сумки, оскільки можуть прорізати;
•    у разі викрадення ключів потрібно негайно змінити замки;
•    без необхідності не користуйтеся в салонах транспорту мобільними телефонами, не привертайте увагу довгими, емоційними розмовами, оскільки може спровокувати злодіїв.
У разі якщо ви потерпіли від рук невідомих, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».