Головна Новини Ще 9 сімей бійців з Тернопільщини отримають від держави кошти на придбання...

Ще 9 сімей бійців з Тернопільщини отримають від держави кошти на придбання житла

Уряд виділив Тернопільській області з державного бюджету 10млн. грн на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб, сімей учасників бойових дій, бійцям, які одержали інвалідність в АТО чи під час Революції Гідності.

Про це повідомили у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Беспоповцева уточнила, що ці кошти призначені на виплату грошової компенсації за житло внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, сім’ям учасників бойових дій на території інших держав і осіб з інвалідністю I−II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, сім’ям осіб, які загинули (пропали безвісті) померли та особам зінвалідністю I−II групи, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації та особам з інвалідністю, які брали участь у Революції Гідності.

Днями в ОДА відбулось засідання робочої групи з розподілу отриманої із державного бюджету субвенції.

Прийнято рішення виплатити компенсації за придбане житло 9 сім’ям: учаснику Революції Гідності який постраждав на Майдані; сім’ї учасника бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб, сім’ї загиблого військовослужбовця.

Також кошти отримають: 4сім’ї учасників бойових дій з інвалідністю (воїни-«афганці») та 2сім’ї бійців, які отримали інвалідність в АТО.

У Тернопільській обласній державній адміністрацій повідомили, що упродовж 2018 року в області виплачено 22,227 млн. гривень компенсації на придбання житла 27 сім’ям (9 – з числа учасників антитерористичної операції, 6 сім’ям загиблих військовослужбовців, 11 сім’ям осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших державта 1 особі- учаснику бойових дій в АТОз числа внутрішньо переміщених осіб).