Головна Новини Штраф від 17 до 34 тисячг грн: у Тернополі поліція перевіряє громадський...

Штраф від 17 до 34 тисячг грн: у Тернополі поліція перевіряє громадський транспорт

Виконання карантинних правил під час перевезення пасажирів у маршрутках, тролейбусах, контролюють співробітники поліції. У Тернополі створені спеціальні рейдові групи, які щоденно перевіряють, як перевізники дотримуються встановлених обмежень.
З понеділка, 24 серпня, в Україні набуло чинності нове зонування адаптивного карантину.  Так,  на Тернопільщині «помаранчевий» рівень встановлено в містах Тернопіль, Бережани, Чортків та у Бережанському, Тернопільському районах.  Відповідно на територіях, віднесених до помаранчевої зони, діють жорсткіші обмеження щодо пасажирських перевезень.
– У громадському транспорті, який курсує в населених пунктах «помаранчевої зони»,  дозволено перевезення пасажирів не більше  ніж 50 відсотків кількості місць для сидіння, – зазначає інспектор Тернопільського відділу поліції Назар Василик.
Основна увага правоохоронців зосереджена на превентивній роботі з перевізниками, водіями громадського транспорту, роз’ясненні обмежень, які діють. Під час перевірок рейдові групи не лише контролюють кількість заповнених пасажиро місць, а й дотримання маскового режиму як водіями, так і пасажирами.
За перебування в автoбусах та трoлейбусах без oдягнутoї захиснoї маски пасажирам загрoжує штраф від 17 дo 34 тисяч гривень. Адмінпрoтoкoл за ст. 44-3 КУпАП «Пoрушення правил щoдo карантину людей» правooхoрoнці складатимуть і на вoдіїв, кoтрі перебувають в салoні без засoбів індивідуальнoгo захисту абo перевoзять більше дoзвoленoї кількoсті пасажирів.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що суд присудив водієві маршрутки штраф у розмірі 17 тисяч грн за невиконання протиепідмічних правил.