Головна Новини Шок! Через варварські знущання, тернопільські в’язні завдали собі тілесних ушкоджень

Шок! Через варварські знущання, тернопільські в’язні завдали собі тілесних ушкоджень

Одразу у двох судах Тернополя 12 ув’язнених на знак протесту проти жорстокого ставлення порізали собі руки. Цю інформацію підтвердив регіональний координатор по зв’язках із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області Володимир Шевченко, повідомляє НПМ.

За його словами, інцидент стався ще 12 квітня у Тернопільському міськрайонному суді та Апеляційному суді Тернопільської області. Зараз стан ув’язнених задовільний, їм надана медична допомога.

За словами Шевченка, ізолятор тимчасового тримання у Тернополі перед новим роком визнали непридатним та закрили. Зараз обвинувачених тримають у підвалах судів.

«У підвалах менша площа, менша кімната, там немає можливості прилягти, прийняти теплу їжу, як в СІЗО, треба проситись у туалет», – розповів В.Шевченко.

В’язні скаржаться на те, що у судах їх утримують у неналежних умовах, тому вирішили на знак протесту завдати собі тілесних ушкоджень. Основна вимога – забезпечити належні умови утримання в судах або ж знову відкрити ізолятор тимчасового тримання у Тернополі.

Як зазначив представник уповноваженого, після інциденту була проведена спільна нарада з представниками пенітенціарної системи, військовими прокурорами, управлінням міліції, Національної гвардії й судової адміністрації. Наразі цим інцидентом займається прокуратура.