Головна Новини Швейцарка на Тернопільщині вирощує органічні продукти за особливим рецептом (Відео)

Швейцарка на Тернопільщині вирощує органічні продукти за особливим рецептом (Відео)

Швейцарка Крістіна Лібергер переїхала до України сім років тому. У селі Потутори на Бережанщині вона облаштувала міні-бізнес – вирощує екологічно чисті прянощі. Жінка показує нам свій город.

Емігрувати Крістіна вирішила через запрошення свого швейцарського товариша Райнера Закса. Він разом з нашим земляком Іваном Бойком на базі колгоспної ферми створив товариство “Жива земля Потутори”, повідомляє Тернопіль 1

Крістіна розповідає, що здавна мріяла відкрити власну справу і зайнятися землеробством. Прянощі Крістіна вирощує у кілька етапів. Зараз лише початок сезону, тому у сушарці ще мало трав. Решту чекає свого часу на городі. Крістіна зі своїми помічницями вирощує близько 50 сортів різних прянощів. Потім вони стають складниками органічних спецій та запашних чаїв.

На фермі їх одразу пакують у спеціальні паперові пакети. Олександра Штефована працює на органічній фермі шостий рік. Радіє, що в селі є хоч якась робота, бо інакше б довелося їхати за кордон, як зробила частина її односельців. Рецепти чаю, які вона пакує щодня, придумала сама Крістіна. Окрім прянощів тут спеціалізуються ще на двох напрямках. Це рослинництво і молочне скотарство.

Директор товариства Іван Бойко показує нам решту території. Хвалиться, що товариство “Жива земля Потутори” стало одним із перших в Україні виробників органічної продукції. В одній з колишніх стаєнь колгоспної ферми облаштували корівник. Корів випасають на просторих пасовиськах, а взимку годують сіном або кормом, вирощеним без використання “хімії”, відтак отримують органічне молоко. Зараз на органічній фермі працює 20 людей. Усі вони відданій своїй справі. І радіють, що навіть у віддаленому селі на Тернопільщині можна стати відомими на всю Україну, завдяки продукції, яку вони тут вирощують.

Оксана Смільська, Тарас Троян, Павло Верхолюк, Т1 Новини.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AMFHpefChns&w=560&h=315]