Головна Новини Шахраї у Тернополі наживаються, сповіщаючи людей про нещастя

Шахраї у Тернополі наживаються, сповіщаючи людей про нещастя

Телефонний дзвінок, шокуюча новина про нещастя з рідною людиною, а далі пропозиція залагодити питання за гроші – схема, за якою працюють телефонні шахраї. В області почастішали випадки таких афер.
Правоохоронці закликають краян розповісти про подібний вид шахрайства своїм батькам, дідусям, бабусям, особливо тим, які проживають самотньо. Чим більше поінформованих – тим менше шансів у зловмисників збагатитися.
Нещодавно від такого шахрайства потерпіла 92-річна мешканка Тернополя. На стаціонарний телефон пенсіонерки надійшов дзвінок від невідомого. У слухавці жінка почула чоловічий голос та  подумала, що телефонує син. Невідомий сказав, що потрапив у ДТП і тепер має проблеми з поліцією. Далі псевдосин передав трубку чоловіку, який представився співробітником поліції. Останній пообіцяв старенькій врятувати родича за гроші. Тернополянка, на прохання співрозмовника, назвала свою домашню адресу і як результат – віддала невідомому 10 тисяч гривень.
Правоохоронці в черговий раз звертаються до громадян з проханням про пильність і просять дотримуватися елементарних правил безпеки. Якщо вам телефонують і повідомляють про біду з вашим родичем, і пропонують вирішити питання за гроші – знайте – це шахраї. Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців. Якщо ви запідозрили неладне, не кидайте слухавку, намагайтеся підтримувати розмову з невідомим і одночасно повідомити про шахрая в поліцію.