Головна Новини Шахраї від імені заступника Міністра освіти намагалися видурити кошти в педагогів

Шахраї від імені заступника Міністра освіти намагалися видурити кошти в педагогів

2_55Сьогодні, 20 березня до керівництва професійно технічних закладів Тернопільщини звернулися особи, які представлялися людьми одного із колишніх заступників Міністра освіти та просили гроші в кого на тепловізор для АТО, а в кого для комплектації аптечок. Ці, як вже відомо на даний час, шахраї пробували таким чином видурити гроші в цілих колективів освітян.

Керівник Департаменту освіти Тернопільської обласної державної адміністрації Любомир Крупа, розповів сайту Реально, подробиці інциденту.

«В професійно-технічні училища області, яких є 26 три з яких – заклади позбавлення волі дзвонили невідомі особи, які представлялися представниками одного з колишніх заступників Міністра освіти називаючи прізвища Вовк, Коновенко, Грушевський та просили перечислити гроші на рахунок для купівлі тепловізора, наповнення аптечок, допомоги АТО. Коли директор просив переслати на адресу навчального закладу офіційного листа із проханням – просто кидали трубку. Тим директорам, які йшли на контакт і погоджувалися надіслати кошти на рахунок пересилали номер рахунку в банку СМС-повідомленням» – каже Любомир Левкович.

Він також зауважує, що за період з 11 години ранку до 15 години шахраї обздвонили майже 70% професійно-технічних училищ.

За нашою інформацією, екс-заступник Міністра освіти не причетний до цієї шахрайської схеми, хоча при контакті з директорами училищ, шахраї навіть «передавали йому телефонну слухавку».

Любомир Крупа просить освітян бути обережними, і про подібні випадки повідомляти правоохоронні органи, адже в області більше 1500 закладів освіти і немає ніякої впевненості, що шахраї завтра не придумають нову схему, як видурити гроші в освітян.