Головна Новини Шахрай прикинувся важкохворим другом і добросердечна тернополянка перерахувала йому гроші

Шахрай прикинувся важкохворим другом і добросердечна тернополянка перерахувала йому гроші

Назвавшись знайомим, пройдисвіт видурив у тернополянки майже півтори тисячі гривень

До співробітників Тернопільського відділу поліції звернулася 25-річна жителька обласного центру і повідомила про те, що стала жертвою шахрая.

Дівчина віддала майже півтори тисячі гривень, будучи переконаною, що допомагає знайомому, проте, як з’ясувалося, – її обдурили.

Невідомий чоловік зателефонував тернополянці на мобільний і запитав, чи впізнає його. Дівчина назвала ім’я знайомого і почула ствердну відповідь.

А далі – історію про важку хворобу, що раптово підкосила, про брак коштів на лікування і прохання про допомогу. Не вагаючись, тернополянка перерахувала двома транзакціями на мобільний телефон загалом майже півтори тисячі гривень.

Будучи впевненою, що зробила добру справу, дівчина вирішила дізнатися, як справи у її знайомого, проте той на дзвінки вже не відповідав.

Запідозривши недобре, тернополянка знайшла інший номер товариша і зателефонувала йому. Від останнього дізналася, що з ним усе гаразд, він живий-здоровий, і про гроші вперше чує.Відомості за даним фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190.

Триває досудове розслідування.Тернополян правоохоронці закликають не бути довірливими і перш ніж віддавати кошти, переконатися, що вони дійсно потраплять за призначенням.