Головна Новини Шахер-махер: як у Тернополі з продавців роблять обдурених покупців

Шахер-махер: як у Тернополі з продавців роблять обдурених покупців

бабуся
Воістину немає меж розмаїттю і вдосконаленню мистецтва шахраїв. Про черговий злочинний «сценарій» у сфері торгівлі повідомили нещодавно співробітники відділу комунікації національної поліції Тернопільської області.
В халепу вартістю 15 тисяч гривень, розповіли вони, потрапила продавчиня з райцентру Бережани, яку обвели навкруг пальця просто на робочому місці, пише Україна молода 
До магазину, де вона працює, завітав невідомий, представився торговим агентом та запропонував придбати запобіжники до різних електроприладів — коштують, мовляв, недорого, а якість — відмінна. Жінка від товару незнайомця відмовилася, і він пішов.
А десь через чверть години до магазину заходить покупець і запитує саме про такі запобіжники, а тут раптом «випадково» і сам торговий агент повертається… Перед жертвою розігрують класичну сцену: товар розхвалюють, тут же «покупець» купує чималу кількість запобіжників, і разом із «торговим агентом» вони залишають приміщення крамниці.
Однак незабаром … шахрай повертається знову! Він просить продавчиню залишити в себе пакунок із запобіжниками, за якими, мовляв, скоро прийде ще один клієнт.
Коли ж жінка погоджується, то невдовзі він знову повертається, щоб розіграти фінальну сцену — просить оплатити покупку, бо начебто дуже поспішає до іншого міста, а покупець трохи запізнюється.
Будучи свідком поперед­ньої купівлі «ходового» товару, продавчиня легковажно віддає гроші, а за пакунком, зрозуміло, так ніхто і не приходить, не кажучи вже про сумнівну вартість товару. В результаті повертати в касу 15 тисяч довелося самій довірливій жінці, яка й звернулася до поліції.
За фактом шахрай­ства розпочато кримінальне провадження. А тернопільські правоохоронці звернулися до населення з черговим нагадуванням: аби не потрапити в подібні ситуації, в жодному разі не слід віддавати гроші невідомим, не переводити їх на карткові рахунки та не давати під заставу майна, вартість якого насправді невідома.