Головна Новини Шампури або решітка для грилю: що краще?

Шампури або решітка для грилю: що краще?

Шампури та решітки використовують для приготування м’яса, риби, овочів на грилі та мангалі. Але у кожного з цих предметів є свої особливості.

Для чого призначені шампури? 

Шампури відрізняються за довжиною, матеріалом ручки, формою зрізів. Усі вони призначені для приготування м’яса на мангалі. Також на них можна підсмажити жирні сорти риби — сьомгу, осетра. Овочі навряд чи вийде приготувати правильно та красиво, оскільки вони будуть крутитися і не прогріються рівномірно.

На шампурах готують м’ясо з кістками та філе. Це може бути баранина, свинина, курятина. Підійдуть різні частини: корейка, шийка, стегно, крильця.

Якісні шампуры на Мир Посуды представлено в широкому асортименті, тому ви можете обрати модель відповідно до потреб. Вони бувають прямої та кутової форми. Пряма дозволяє обсмажити м’ясо з двох боків, а кутова — з трьох. Також остання розрахована на більшу вагу продукту, тому якщо ви плануєте готувати багато, краще надати перевагу такій формі. Для невеликих порцій підійде плаский шампур.

Коли знадобиться решітка-гриль?

На решітці можна приготувати такі продукти:

  • м’ясо;
  • риба;
  • овочі;
  • фрукти.

Головна перевага решітки полягає в тому, що продукти в ній надійно фіксуються. Завдяки цьому шматочки не випадають, їх легко обсмажити з обох боків. Коли страва готова, верхня частина сітки підіймається. Можна перевернути її на тарілку або зняти шматочки виделкою. 

Існує думка, що на решітці м’ясо виходить більш соковитим, ніж на шампурах. Проте ця думка помилкова. І там, і там можна приготувати смачну соковиту страву, якщо правильно вибрати маринад та вдало зробити його.

Механізм решітки дозволяє смажити також овочі та фрукти. Їх не треба нанизувати, шматочки залишаються цілими й рівномірно пропеченими. Також зручно готувати рибу. Вона надійно фіксується між двома частинами сітки, тому підійдуть не лише жирні сорти риби, а й будь-які морепродукти.

Якщо ви частіше готує м’ясо, то краще обрати набір шампурів. Якщо ж плануєте різноманітне меню, то тут знадобиться решітка.