Головна Новини Чиновники Зборівської РДА відповідатимуть перед СБУ і Прокуратурою

Чиновники Зборівської РДА відповідатимуть перед СБУ і Прокуратурою

чиновникиФахівці Тернопільської об’єднаної держфінінспекції під час ревізії Управління праці та соціального захисту населення Зборівської  РДА виявили втрат на загальну суму понад 1,9 млн гривень.

Ревізією встановлено, що особи, які оформлені як піклувальники за інвалідами I групи чи престарілими, що досягли 80-річного віку, не здійснювали такого догляду, оскільки перебували за межами України, проте отримали від держави компенсацію в сумі 37 тис. грн., зберегли стаж, а з державного бюджету за них зайво перераховано Пенсійному фонду України єдиного соціального внеску майже 1 млн гривень.

Крім того, особам, яким призначено щомісячні грошові допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, за час перебування їх за межами України зайво виплачено майже 50 тис. грн. бюджетних коштів.

Внаслідок подання окремими громадянами недостовірних даних про свої доходи та майновий стан (отриману заробітну плату в окружних виборчих комісіях, володіння (користування) земельними ділянками, володіння другим транспортним засобом тощо) Управлінням зайво призначено та сплачено державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та субсидій для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги в сумі майже 850 тис. гривень.

Окрім того, в ході ревізії попереджено незаконних витрат бюджетних коштів шляхом призупинення виплати житлових субсидій та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям на 450 тис. гривень.

Матеріали ревізії передано УСБУ в області, про її результати повідомлено прокуратуру Зборівського району.