Головна Новини Чудотворна ікона Почаївської Божої Матері на місці запевняє намісник і міліція

Чудотворна ікона Почаївської Божої Матері на місці запевняє намісник і міліція

pochayivskaНамісник Почаївської Лаври митрополит Володимир, звернувся до вірних із заспокійливим Зверненням, мовляв інформація про вивезення Чудотворної ікони з Почаєва є «звинуваченням»  і запевняє, що святиня на місці.

 «Я, як намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври запевняю всіх вас, що святині, до яких ми і паломники щоденно прибігаємо, є на своїх місцях. Запрошую всіх прийти і вклонитися їм, тому що через них діє Божа Благодать, яка просвітлює наш розум і серце, якщо ми вірою її сприймаємо» – йдеться у Зверненні.

Про «Хресний хід» Чудотворної ікони Почаївської Божої Матері східною Україною, Білорусією і Росією після якого і мали не повернути святиню Україні повідомляли, як прихожани Лаври, так і священники УПЦ КП, так і російські форуми, де йшлося про сам факт такого «ходу».

«Інформацію про тур ікони по Росії і Білорусії розповсюдили в інтернеті напередодні, потім це підхопив Правий сектор, каже Олександр Богомол, – Ведуться дії щодо “розхитування” ситуації на Тернопіллі, щоб потім продемонструвати на російських каналах, що тут є конфлікт на релігійному грунті. Ну не можна заявляти, що веземо бойові загони до Лаври. Якщо є якась інформація, застереження, є міліція, ми реагуємо, перевіряємо. Настоятель Лаври нас запевнив, що ікона на місці, я в цьому переконався. Нам розповіли, що є ще копія ікони, яка теж вважається чудотворною. Цю копію лише у 2001 році возили у Нью-Йорк, коли був теракт в Америці. А так дані ікони з Лаври не вивозять і не планували вивозити за межі Лаври».

Однак, з достовірних джерел доходить інформація, що ікону таки планують вивезти, можливо під іншим приводом.