Головна Новини Чотирнадцять об’єднаних громад Тернопільщини підписали Меморандум з європейською компанією

Чотирнадцять об’єднаних громад Тернопільщини підписали Меморандум з європейською компанією

Компанія SKL International реалізує в Україні Програму “U-LEAD з Європою” на підтримку процесу створення ефективних Центрів надання адміністративних послуг. 24 січня 2017 року відбулося урочисте підписання Меморандумів про співпрацю між представниками 14 об’єднаних громад та компанією SKL International щодо створення в цих громадах центрів надання адміністративних послуг. Серед зазначених громад – Золотниківська ОТГ.
Перебуваючи з робочою поїздкою в Золотниках, голова райдержадміністрації Юрій Ништа відвідав приміщення майбутнього ЦНАПу, де ведуться ремонтні роботи, ознайомився з їх темпами та поспілкувався із регіональним спеціалістом компанії SKL International Олегом Білоусом.
«Приміщення майбутнього ЦНАПу знаходитиметься в адмінбудинку Золотниківської сільської ради на першому поверсі, в центральній частині населеного пункту, що є зручним для суб’єктів звернення», – зауважив під час візиту Юрій Ништа та наголосив, що реалізація проекту дасть змогу створити спроможний ЦНАП з усіма вимогами законодавства та потребами суб’єктів звернень. А ще – надавати жителям послуги за європейськими стандартами. Адже мета об’єднання громад – наближення послуг до людей.
Реалізація проекту створення ЦНАПу в Золотниках насамперед спрямована на задоволення власних потреб суб’єктів звернень, покращення інвестиційного бізнес-клімату, доступність послуг для мешканців. У майбутньому ЦНАПом планується надавати послуги з архітектури, приватизації житла та взяття на квартирний облік, надання послуг сім’ям та молоді, пошук архівних документів, а також робота з громадськістю, питання комунальної власності, житлово-комунального господарства, культури, землеустрою, ветеринарної медицини, реєстраційної служби та інші послуги. До роботи у ЦНАПі планується залучити 5 осіб. Для кращого обслуговування населення у селах Вишнівчик та Семиківці планується відкрити віддалені представництва ЦНАПу (робочі місця). Послуги планується надавати шляхом запровадження електронного документообігу.
Зазначимо, що Програма “U-LEAD з Європою” з бюджетом 97 мільйонів євро на 2016-2020 роки прийнята Європейською комісією. Підтримка децентралізації Урядом та надання технічної допомоги в рамках Програми “U-LEAD з Європою” та іншими донорами створює імпульс для успішного здійснення реформи децентралізації в Україні.

Джерело: прес-служба Теребовлянської РДА