Головна Новини Чортків’янка Оксана Острійчук перетворює натюрморти через фотокамеру у витвори мистецтва (фото)

Чортків’янка Оксана Острійчук перетворює натюрморти через фотокамеру у витвори мистецтва (фото)

Передати відчуття душі через фотокамеру – справа не з легких. Та це під силу чортків’янці Оксані Острійчук, котра спершу вміло робить різноманітні натюрмортні композиції, а вже опісля отриману красу фіксує на свою камеру, в підсумку створюючи надзвичайно класні світлини, пише Чортків Сіті

Перші кроки у світлинописі

Фотографією захоплюється з дитинства. Тоді дуже любила переглядати та складати старі фото у ще старіші сімейні альбоми. Але справою душі почала займатися досить пізно, у 2005 році.

Коли була студенткою першого курсу Тернопільського педагогічного університету, купила перший плівковий фотоапарат. Прогулянки з подругами, дні народження та інше – все це закарбовувала пані Оксана. І лише після закінчення вузу почала захоплюватися фотографією серйозніше. Тоді придбала першу цифрову камеру – “мильничку” Power Shot A 3000 IS, яка прослужила донедавна.

Знайомство з натюрмортами

Як розповіла фотографиня, їй відомі фотороботи чортківських фотографів, зокрема Олега Марчака, Ореста Лижечки та Миколи Лановеги. Одного разу,побувавши на фотовиставці останнього у Чортківському районному будинку культури імені Катерини Рубчакової, вона отримала натхнення від побачених світлин натюрмортів і почала творити сама, зі своїм творчим підходом.

Переважно знімає натюрморти, особливо любить міні-натюрморти. Має власний для них термін – «макромініатюри». Це маленькі композиції, натюрмортики, які треба знімати у макрорежимі. Іноді знімає макро – тварин, і дуже рідко пейзаж.

Всі вищезгадані композиційні шедеври створюються звичайною мильничкою на кухні, майже підпільно у перервах між хатньо-городніми роботами.

Фото Оксани Острійчук

А нещодавно її світлина потрапила у третій етап незалежного міжнародного фотоконкурсу «35 Awards», де роботи оцінюють професійні фотографи з усього світу.

Більше робіт можна переглянути у Facebook та за посиланням.

Довідково. Оксана Острійчук, уродженка Білої (де і проживає), що на Чортківщині. Навчалася на хіміко-біологічному факультеті Тернопільського національного педагогічного університету. Працювала вчителем Білівської загальноосвітньої школи. Нині пані Оксана працює вихователем дитсадку «Сонечко» у рідному селі.