Головна Новини Чортківчани готові відмовитися від пластикових пакетів заради збереження довкілля

Чортківчани готові відмовитися від пластикових пакетів заради збереження довкілля

Виконавчий комітет Чортківської міської ради закликав власників магазинів зменшити використання поліетилену

Проблема надмірного використання поліетилену людством на даний момент набула світового масштабу, яка стосується кожного жителя планети і нашого міста зокрема.

З метою захисту навколишнього середовища, життя і здоров’я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього середовища виконавчий комітет Чортківської міської ради закликав власників торгівельних точок та магазинів зменшити використання поліетиленових пакетів. Натомість вони можуть пропонувати покупцям альтернативу – еко-сумки та торбинки чи паперові пакети.

Чортківчани готові відмовитися від пластикових пакетів заради збереження довкілля! Такі результати опитування жителів міста Чорткова. Більшість (244 особи) відповіли “Так” та готові відмовлятися від поліетилену, тільки 11 осіб не погодилися міняти ситуацію через відсутність альтернативи. Опитування проводилося відділом муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності Чортківської міської ради в рамках підтримки ініціативи #липеньбезпластику.

Варто зауважити, що практично кожен шматок пластика, який не був спалений, досі існує. Природним шляхом він розкладається протягом 500-1000 років. За даними екологів, лише 1% пластика використовується повторно. Легкі пакети з смітників і звалищ переносяться вітром на великі відстані, забруднюючи річки, озера, моря, океани, ліси і гори.

Людству пора усвідомити, що кожен вчинок має наслідки, і не завжди вони позитивні. Так, ми можемо оминати вищезгадану проблему і думати, що до такого стану екології не маємо жодного відношення. Проте, лише відповідальне ставлення кожного мешканця планети до проблем забруднення навколишнього середовища допоможе зберегти нашу планету для світлого майбутнього нащадків.