Головна Новини Чортківчанин позмагається за звання кращого піцайоло світу

Чортківчанин позмагається за звання кращого піцайоло світу

Presto, протягом трьох днів – 9-11 квітня – представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з піци у місті Парма, Італія. Це стало можливим завдяки його «срібному» другому місцю на Чемпіонаті України, котре він нещодавно привіз зі Львова.

– В нашому арсеналі є чим здивувати світ піци! Приймаємо участь у трьох категоріях: Pizza napoletana STG, Pizza Classica, Pizza a due,  – емоційно анонсує Віталій. І продовжує  розповідати «Терену». -Я навіть не знаю, з якої країни там не буде представника. 1256 майстрів з виготовлення піци змагатимуться у 10 категоріях.

Єдина проблема – фінансування. Чортківський піцайоло порахував, що поїздка на чемпіонат обійдеться йому орієнтовно у дві тисячі доларів. «Але розумієш, для мене це не перепона! Ми запустили процес і обов’язково потрапимо у Парму! І неважливо, що для цього потрібно буде зробити», – запевняє Віталій.

І хоч призи на Чемпіонаті світу доволі символічні – професійна лопата для піци, тонна борошна, інші продукти,  чортківчанина це не бентежить: «Вже сказав друзям, що якщо не встигну зібрати необхідну суму, то поїду до Італії автостопом, а там житиму у палатці. Але я там буду 100%».