Головна Новини Чортківська райлікарня прийматиме та лікуватиме хворих пацієнтів на COVID-19

Чортківська райлікарня прийматиме та лікуватиме хворих пацієнтів на COVID-19

Серед 18-ти визначених МОЗом лікарень Тернопільщини, котрі будуть приймати та лікувати пацієнтів з ознаками коронавірусної інфекції, є також Чортківська центральна комунальна районна лікарня, – йдеться на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я., пише Чортків Сіті

Вибір цих лікарень є спільною позицією керівників облдержадміністрацій, Міністерства охорони здоров’я та Національної служби здоров’я України.

 Скриншот з веб-сайту МОЗ

Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Щоб госпіталізовані з COVID-19 пацієнти отримували всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування.

 НСЗУ

Перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів – температура вище 38, яка не знижується, та утруднене дихання – телефонувати на 103.