Головна Новини “Чорні чоловічки” у Почаєві: в Україні може спалахнути релігійна війна

“Чорні чоловічки” у Почаєві: в Україні може спалахнути релігійна війна

Після того як представники Московського «патріархату» неодноразово пророкували, що в разі надання Томосу про автокефалію УППЦ в країні може спалахнути релігійна війна, не дивно, що на озброєнні кремлівських агентів з’явилися свої «зелені чоловічки». Якщо бути точніше — чорні.

Про це повідомляє військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ІС.

Йдеться про «громадян» в чорних футболках з написом «Приготуйтеся до війни», які супроводжують нині різного роду хресні прогулянки екзархату в Почаївську лавру.

Як каже Коваленко, ці вироби бавовняної промисловості роздавали в Кам’янець-Подільської дієцезії Московського екзархату і були надіті на представників приватної охорони, яка оберігає істинно віруючих від зазіхань «хунти».

І якщо чесно, це насторожує. Справа в тому, що подібного роду образ охорони нагадує справжнісінькі ПВК, широко використовувані ФСБ. Хоча, знову ж таки, чому дивуватися, якщо Московський патріархат, апріорі, є філією ФСБ. Методи ті ж, тільки з присмаком «опіуму для народу».

— Пожвавлення «маршируючих» віруючих дивним чином збіглося з рандеву патріарха Кирила на Фанар. Рандеву, зрозуміло, присвячене всілякого протидії надання Томосу автокефалії УППЦ. А тому, не здивуюся, якщо в найближчі дні осередки МП по всій Україні включать режим постановочних провокацій, як це вже робилося неодноразово. Для такої справи і церкву якусь спалити не шкода і підстроїти побиття священика аж ніяк не проблема. А там і всі об’єкти Московського екзархату можуть дуже скоро обзавестися охороною в чорних футболках з написами, що закликають до війни, — каже Коваленко.