Головна Новини Чому статус учасника бойових дій отримують «мажори?»

Чому статус учасника бойових дій отримують «мажори?»

SDC11061

Народний депутат від Блоку Петра Прошенка Олег Барна після чергової поздки в зону проведення АТО зауважив що статус учасника бойових дій отримують «мажори».

«Кожна поїздка в зону проведення АТО дає розуміння, як живуть наші захисники, що їм потрібно, які проблеми їх хвилюють. Ми їм відвезли допомогу – продукти харчування, автомобіль марки «Джип». З нами приїхав ансамбль «Барви» з Дрогобича, який виступав перед бійцями, що вийшли з передової. Разом з побратимами проводили зустрічі з бійцями, відвідали всі населені пункти вздовж лінії фронту – Маріуполь, Піски, Волноваху, Станицю Луганську та інші», – заявив народний депутат від Партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка» Олег Барна.

За його словами, основними проблемами бійців є питання демобілізації, проведення вчасних ротацій. Питання озброєння – чому в підрозділи Національної гвардії, які підпорядковані МВС і знаходяться на 2-3-й лінії оборони поступає краще озброєння, а підрозділам Збройних сил України, які перебувають на передовій, не поступає. Питання отримання статусу учасника бойових дій – чому деякі мажори навіть не були на передовій і мають ці статуси? Питання несправедливого розподілу нагород – яким принципом керується керівництво Збройних сил України – ті, хто були під обстрілом, не мають ніякої нагороди, грамоти, а інші отримують.

«Питання нагородження бійців потрібно виносити на розгляд військового братства, бійців підрозділів, які разом з бойовими офіцерами краще знають, хто на що заслуговує», – зазначив Олег Барна.

Політик переконаний, що найкраща психологічна реабілітація, відновлення нормального духу бійця проходить в родинному колі, тому потрібно забезпечити вчасну ротацію підрозділів та надання відпусток.