Головна Новини Чому на Тернопільщині масово гине риба?

Чому на Тернопільщині масово гине риба?

Масову загибель риби у нерестовий період виявила Державна екологічна інспекція у Тернопільській області у р.Горинка на території Підгаєцької сільської ради Шумського району. Зафіксовано 1475 штук загиблих карасів, 126 шт. плітки, 72 шт. окуня, 6 шт. щуки, повідомила Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

Обстеженням річки вище по течії від місця загибелі риби, у межах руслового ставка, що перебуває в оренді приватного підприємця і на час обстеження був спущений, виявлено пусті мішки від хлорного вапна, місце його висипання та документи, які підтверджують його купівлю згаданим підприємцем.

Згідно з режимом роботи вказаних ставків природній рівень води у них повинен бути повернутий до норми ще до початку нерестового періоду.


Результати аналізів проб води, відібраних у річці нижче ставків, показали наявність «активного» хлору, якого згідно нормативів екологічної безпеки водних об’єктів, що використовуються для потреб рибного господарства, та переліком гранично-допустимих концентрацій для води рибогосподарських водойм, взагалі не повинно бути!

Збитки, завдані довкіллю внаслідок загибелі риби склали майже 273 тис.грн.

Вбачаючи у даному порушенні ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст 242 (Порушення правил охорони вод), матеріали направлено до Шумського відділення поліції ГУ НП в Тернопільській області.