Головна Новини Чому м’ясо для тернополян стало “золоте”

Чому м’ясо для тернополян стало “золоте”

З травня почало стрімко дорожчати м’ясо. Чому, на якій підставі, зрозуміти ніхто не може.

За офіційною відповіддю телефонували в різні інстанції. Проте, в управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів міської ради усі настирливі дзвінки проігнорували. Так само не відповідали на дзвінки в інспекції з питань захисту прав споживачів, і лише у Держпродспоживслужбі з першого разу взяли слухавку і пояснили, що розповісти про цінову політику на ринку можуть в департаменту економічного розвитку ОДА, пише Без табу

Проте, директор департаменту не знайшла час, аби підняти слухавку.

Тому, ми запитали про причину подорожчання в самих продавців м’ясних рядів тернопільського продуктового ринку.

Отож, станом на 22 червня, ціни на м’ясо такі:

–      за кілограм телятини просять 100 грн;

–      свинина: полядвиця – 120 грн, інші частини по 90-100 грн;

–      курятина – 75-79 грн за кілограм філе.

«Так, ми мусимо підняти ціну, бо нам підняли оптові ціни. Зараз м’яса дуже мало, після зими, зазвичай відбувається невелике подорожчання, бо за свята і холодну пору року все м’ясо з’їдається. Наприклад, ще після Пасхи я брав свинину по 50 гривень за кілограм оптом, то міг і віддавати її по 80, а зараз я беру свинину по 60-65 гривень, тому і сам змушений підняти ціну. А так, само подорожчала для нас і курка, і телятина», – розповідає продавець пан Назарій.

 

Проте, чоловік заспокоює, що під осінь ціни трохи знизяться, оскільки м’ясні запаси за літо поповняться.