Головна Новини Чому влада знову почала репресії проти Сергія Надала?

Чому влада знову почала репресії проти Сергія Надала?

Зранку 17 березня спецпризначенці Нацполіції перед початком робочого дня одночасно увірвалися у приміщення міської ради Тернополя, управлінь та комунальних підприємств та проводять обшук та незаконне вилучення документів.

Відпустивши Насірова, влада взялася за Тернопіль

Як вдалося з’ясувати, незаконні обшуки проводяться в Управлінні містобудування, архітектури та кадастру і відділ земельних ресурсів міської ради. Обшуки розпочали проводити без присутності керівників цих структурних підрозділів міської ради. За словами поліцейських, їх найбільше цікавлять документи щодо інвестиційних договорів міської ради та поштова кореспонденція. Більше того, у Тернопіль приїхала та сама київська бригада МВС, яка у травні 2015 року вже проводила обшуки у міській раді. Також поліціянти показують дозвіл на обшук, який видав скандальний Печерський суд Києві.

Тобто вчора вони відпустили за 100 мільйонів екс-голову Державної фіскальної служби Романа Насірова, а сьогодні вже обробляють Тернопіль.

Передував такій «активності» поліцейських замовний репортаж на каналі «24» (вийшов вчора 16 березня) про один з найважливіших інвестиційних проектів Тернополя останніх років – котельні на альтернативному паливі. Тобто журналісти зробили для правоохоронців своєрідну «інформаційну підводку». Це ще раз доводить, що спецгрупа МВС діє за сценарієм 2015 року. Тоді теж приїзду та обшукам у міській раді передувало замовний матеріал у програмі «Гроші».

А тепер спробуємо розібратися, які причини спонукали владу (саме міністра внутрішніх справ Авакова і ко) почати «трясти» міську раду Тернополя

Причина перша: Помста «Свободі» за блокаду Донбасу

Активісти «Свободи» (в тому числі ветерани АТО) є одними з найбільш активними учасниками блокади окупованих територій Донбасу. Для прикладу під час розгону спецназом поліції (екс-«Беркут») блокпосту активістів у Кривому Торці, були арештовані саме «свободівці». Тобто представники «Свободи» під час блокади Донбасу займаються конкретними справами, а не самопіаром, як деякі народні депутати. Така активна позиція ВО «Свободи» не може подобатися владі.

Перед Тернополем, правоохоронці вже «вдарили» по «свободівському» Івано-Франківську, де завели кримінал на міського голову (член «Свободи») Руслана Марцинківа за купівлю в кредит з розтермінуванням автомобіля. Логіку влади можна зрозуміти: саме особистий рейтинг міського голови Тернополя Сергія Надала витягує рейтинг ВО «Свободи» на Тернопільщині. Тому удар по Надалу, удар по Тернополю – це автоматично удар по «Свободі».

Причина друга: Помста Тернополю

Показово, що «спецгрупа Авакова» акцентує саме на інвестиційних договорах міської ради з діючими та потенційними інвесторами. Оперативники цієї групи сьогодні теж провели обшук в тернопільського підприємця Ігоря Гуди та ряду інших бізнес-структур. Очевидно, важливою причиною такої «атаки» стали плани міського голови Сергія Надала перевести Тернопіль на альтернативні джерела енергетики, на 100 % відмовившись від російського газу та донецького вугілля. Чи завершаться обшуки арештами та кримінальними справами, чи вони перетворяться на черговий інформаційний «пшик», вони досягнуть результату. Буде завдано сильного репутаційного удару по Тернополю і багато з потенційних інвесторів можуть відмовитися заходити у Тернопіль.