Головна Новини Чоловік вкрав телефон але суд його зрозумів

Чоловік вкрав телефон але суд його зрозумів

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області задовольнила апеляційну скаргу Сергія Т. Вироком Тернопільського міськрайонного суду від 17 травня 2017 року 37-річного Сергія Т. визнано винуватим за ч. 1 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна) та засуджено до 3 місяців арешту, повідомили в Прес-службі апеляційного суду Тернопільської області

Згідно вироку суду, наприкінці серпня 2016 року, ввечері, перебуваючи в приміщенні інтернет-кафе «Крапка» у центрі м. Тернополя, Сергій Т. викрав у іншого відвідувача мобільний телефон вартістю 1800 грн.
В апеляційній скарзі захисник обвинуваченого просив змінити вирок та призначити більш м’яке покарання, передбачене санкцією ч.1 ст.185 КК України у виді штрафу. Мотивував тим, що при призначенні покарання суд не врахував, що 37-річний Сергій Т. повністю визнав свою вину, щиро розкаявся у вчиненому, відшкодував спричинену шкоду та є єдиним годувальником в сім’ї, на його на утриманні перебуває маленька дитина та дружина.
Перед початком розгляду апеляційної скарги потерпілий Павло С. вніс клопотання з проханням закрити кримінальне провадження щодо Сергія Т. або пом’якшити йому покарання, застосувавши штраф. Вказав, що будь-яких претензій до Сергія Т. не має, оскільки той повністю відшкодував заподіяну шкоду.
Колегія суддів у клопотанні потерпілому Павлу С. про закриття кримінального провадження відмовила. Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 284 КПК України, кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 185 КК України, закривається в разі, якщо потерпілий відмовився від обвинувачення у формі приватного обвинувачення. Відповідно до п.3 ч.1 ст. 477 КПК України кримінальне правопорушення підлягає закриттю, якщо воно вчинено близьким родичем, членом сім’ї потерпілого або найманим працівником обвинуваченого. Як встановлено в суді апеляційної інстанції обвинувачений Сергій Т. та потерпілий Павло С. не є родичами, обвинувачений не був найманим працівником потерпілого.
Беручи до уваги особу обвинуваченого та думку потерпілого, колегія суддів прийшла до висновку про можливість призначення Сергію Т. більш м’якого покарання, передбаченого санкцією ч.1 ст. 185 КК України у виді штрафу в розмірі сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1190 грн.