Головна Новини Чи можна захиститися від дифтерії?

Чи можна захиститися від дифтерії?

Останнім часом в Україні ускладнилася епідситуація щодо дифтерії. В ряді областей, в тому числі Тернопільській, зареєстровано випадки захворювань. Ситуація породжує багато запитань стосовно ймовірних загроз та індивідуальних ризиків.

Повідомляємо, що дифтерія належить до так званих імунокерованих інфекцій, тобто наявна ефективна вакцина, що забезпечує надійний поствакцинальний імунітет, а при високому відсотку охоплення щепленням (95%) і надійний колективний захист. Щеплення проводять дітям, підліткам та дорослим.

Якщо у Вас або Ваших близьких виникають сумніви або втрачена інформація, щодо щеплення, можливо за допомогою лабораторних методів з’ясувати рівень Вашого індивідуального імунітету.

Такі дослідження проводять в бактеріологічній лабораторії ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», контактний тел. 52-36-31
За цією ж адресою можна провести бактеріологічне дослідження мазка з носоглотки.

Окрім того, ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» може здійснювати виїзди в організовані колективи для забору крові та мазків. Надавати консультації, роз’яснення щодо отриманих результатів обстеження та рекомендації.

Від дифтерії можна захиститися!
Подбайте про Ваше здоров’я!