Головна Новини Чи залишить уряд спиртову галузь пріоритетною на Тернопільщині?

Чи залишить уряд спиртову галузь пріоритетною на Тернопільщині?

Народний депутат Олег Барна звернувся до В. Гройсмана про відновлення роботи спиртових заводів на Тернопільщині, зокрема Марилівського спиртзаводу який був флагманом спиртової галузі і виготовляв спирт класу люкс.

“За 2 роки ДП “Укрспирт” так і не зуміло належним чином організувати роботу спиртових заводів. А тому звернувся із запитом до Прем’єр-Міністра В.Гройсмана про особисте втручання та вирішення питання запуску спиртових заводів зокрема Марилівського та Борщівського на моєму виборчому окрузі” – каже Олег Барна.

У відповіді які надав Степан Кубів прозвучало зокрема таке: “В Україні є 80 спиртових заводів, а за даними експертів які досліджуали галузь потрібно 12 — 15 спиртзаводів. Друге. ДП Укрспирт буде проведена повна інвентаризація щодо обліку і контролю випуску і наповнення державного бюджету. Третє. На рівні державних адміністрацій спільно із агропомисловим міністерством буде проведена спільна оцінка діяльності за 20161рік і необхідність переорієнтації окремих спиртзаводів для проведення іншої продукції яку вни можуть робити.

В Тернопільській області ми провели відповідну роботу із головою обласної державної адміністрації і буде прийнято рішення конкретно по питанню яке ви підняли”.