Головна Новини Чи заборонять у Тернополі відвідувати школи та дитсадки нещепленим від кору дітям?

Чи заборонять у Тернополі відвідувати школи та дитсадки нещепленим від кору дітям?

Від початку 2018-го року до ста людей на Тернопільщині підхопили кір. Хвороба найчастіше вражає дітей шкільного віку. Причиною епідемії називають недостатньо проведену вакцинацію.

У багатьох регіонах України заборонено відвідувати навчальні заклади без довідки про щеплення від кору. На Тернопільщині поки що таких категоричних умов не ставлять. Але просять жителів краю не уникати вакцинації. Оскільки кір страшний ускладненнями.

«Наразі ми не маємо права забороняти дітям відвідувати школи чи дитячі садки. Профілактичною роботою займаються представники управління охорони здоров’я, а також санепідстанції. Вони проводять роз’яснювальну роботу, а також працюють безпосередньо з тими, хто у групі ризику. Наразі питання про карантин не стоїть. Оскільки відповідних порад від санепідслужби немає. Це пов’язано з тривалістю інкубаційного періоду», – повідомила начальник  Тернопільського міського управління освіти Ольга Похиляк.

До слова, найбільше хворих на кір зафіксовано у Теребовлянському району. у місцевому психоневрологічному інтернаті цю недугу підхопило тридцять людей.

Софія Романська, За Збручем