Головна Новини Чи відмовиться начальник міської поліції від скандальної земельної ділянки?

Чи відмовиться начальник міської поліції від скандальної земельної ділянки?

Начальник Тернопільського міського відділу поліції Сергій Гаврилюк пообіцяв відмовитися від проблемної земельної ділянки у провулку Галицький в Тернополі. Про це повідомив Начальник ГНПУ в Тернопільській області Олександр Богомол під час нещодавньої прес-конференції.

Вперше питання пов’язане із виділенням земельної ділянки Сергію Гаврилюку, як учаснику АТО, підняли під час першого пленарного засідання чотирнадцятої сесії міської ради 24 лютого. Тоді начальника поліції ввели до складу виконавчого комітету міськради. А депутат Іван Сороколіт поцікавився чи начальник поліції наполягатиме на виділенні йому саме ділянки у провулку Галицькому.

«Це мій округ по тій ділянці, де ви звернулися із заявою на отримання земельної ділянки, – зазначив Іван Сороколіт. – Є нюанс, що будинок, який межує з цією ділянкою, належить сім’ї, яка мене, як депутата, просить допомогти їм не надавати цю ділянку. Коли вони узаконювали землю під старою хатою, їм сказали від дороги відступити, тому що там проходить червона лінія. Тобто ту ділянку, на яку ви претендуєте, їм сказали, що її не можна долучити, це виходить перед їхньою хатою. Хочу уточнити: ви наполягаєте перед депутатами розуміючи, що є звернення людей, ставити цей проект рішення на затвердження і створювати таким чином конфлікт?».

Сергій Гаврилюк відповіді на питання не дав, а міський голова зауважив, що це питання будуть обговорювати коли дійдуть до нього у процесі розгляду затвердженого порядку денного. До цього проекту рішення справа дійшла тільки під час третього пленарного засідання 4 квітня. Утім, проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0641га депутати не затвердили. Конфлікт, що виник навколо цієї земельної ділянки і прокоментував начальник обласної поліції.

«Начальник міського відділу ГНПУ Сергій Гаврилюк звернувся за отриманням земельної ділянки півтора року назад, коли ще був начальником поліції у Бучачі, – розповів Олександр Богомол. – Не виключаю, що хтось йому міг підказати де що є , можливо там є ще інший інтерес. Після останнього скандалу я йому порекомендував відмовитись від цієї земельної ділянки, бо мені це нагадує бізнес, а не отримання учасником АТО земельної ділянки. Він сказав, що так і зробить. Я почекаю і подивлюся який результат буде з його слова.»