Головна Новини Чи будуть на Тернопільщині добрі дороги?

Чи будуть на Тернопільщині добрі дороги?

ГО «ВО «Автомайдан» спільно з іншими активними громадськими організаціями Тернопільщини неодноразово здійснювали контрольні виїзди на Кременецьку дорогу, де проводили заміри товщини та якості нового асфальтного покриття. Результати роботи активістів та незалежних експертів свідчили, що товщина шару нового асфальту коливалась від 2 до 11 см, а верхнє покриття відсутнє.

Історія асфальтних махінацій розпочалась ще в 2012 році, коли в своїй передвиборчій кампанії «регіоналів» Володимир Клименко почав надмірно опікуватись станом доріг Тернопільщини. Про так звані «Клименкові дороги» говорила чи не вся область. Однак не всі знали, що кошти на ремонти доріг були кредитними. В цьому ж руслі розпочався ремонт об′їзної дороги міста Кременець, де Служба доріг виступала замовником робіт, а підрядною організацією, за відсутності інших варіантів – ТОВ «Луцькавтодор-Сервіс». По завершенню робіт Служба доріг відмовилась підписувати акти виконаних робіт, посилаючись на те, що роботи були виконані не в повній мірі, більше того – з порушенням технології.

Тепер, фірма-підрядник вимагає в Служби доріг виплатити не лише 23 мільйони гривень за «ремонт» автошляху, а й заплатити 12 мільйонів гривень за невчасну оплату.

Разом сума становить 35 мільйонів гривень. Якщо суд підтримає позивача, очевидно, що Службі доріг доведеться призупинити ремонт дороги Львів-Тернопіль.

Проведено незалежну експертизу, яка тільки підтвердила правильність позиції Служби доріг.

Судовий розгляд справи відбудеться в середу 09.11.2016 року в Господарському суді Тернопільської області , що знаходиться в будинку правосуддя за адресою: м.Тернопіль, вул.Князя Острозького 14 А, суддя – Бурда Надія Миколаївна.

Враховуючи вище викладене, припускаємо, що оскільки був проведений капітальний ремонт об′їзної дороги міста Кременець, то вона повинна служити, згідно з ДБН мінімум 6-8 років, але дійсність свідчить про протилежне – дорога, зроблена в 2012 році розвалюється з кожним днем все більше, цьогоріч окремі шматки покриття були повторно відремонтовані. Експерти стверджують, що проведені ремонтні роботи не відповідають жодним нормам, а тому, висновок очевидний – заручниками регіоналівської наволочі сьогодні стали усі – громада міста Кременець та усі жителі Тернопільщини, адже 35 млн. грн., які сьогодні намагається відсудити фірма-підрядник – надзвичайно велика сума, яка може значно вплинути на ремонт доріг області в цілому.

В середу, 09.11.2016, громадськість міста буде активно стежити за рішенням суду, який визначить: бути чи не бути хорошим дорогам Тернопільщини…