Головна Новини Чи безпечні дитячі табори Тернопільщини?

Чи безпечні дитячі табори Тернопільщини?

Робота проведена фахівцями ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» щодо оздоровчої кампанія 2016 року станом на 25.07.2016 року у шести стаціонарних таборах.

ДОЗ «Лісова пісня» м.Борщів:
Триває ІІ заїзд дітей, який розпочато з 08.07.2016 р., оздоровлюється 145 дітей.
Під час підготовки закладу до відкриття проведено лабораторні дослідження якості питної води (4 аналізи води на бактеріологічне і хімічне дослідження). Вода відповідала вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10. Також проведені акарологічні обстеження чисельності кліщів – виявлено 12 екз/прапор-км.
Тричі проведено дезінфекцію системи водопостачання та акарицидні заходи. Обстежено 19 осіб, які працюють в оздоровчому закладі на тифо-дизентерійну групу, проведено гігієнічне навчання.

Стаціонарний заміський дитячий оздоровчий комплекс «Збруч» смт.Скала-Подільська.
ІІІ зміна з 11.07.2016 р., оздоровлюється 168 дітей.
Під час підготовки закладу до відкриття проведено 7 досліджень води (бактеріологічне та хімічне дослідження). Спочатку вода (4 взірці) не відповідала вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 по бактеріологічним показникам. Після проведення дезінфекції системи водопостачання, за результатами повторних досліджень вода відповідає вимогам санітарного законодавства.
Проведено акарологічні обстеження чисельності кліщів (виявлено 9 екз/прапор-км), за результатами обстеження проведені акарицидні заходи.
Обстежено 18 осіб, які працюють в оздоровчому закладі на тифо-дезинтерійну групу, проведено гігієнічне навчання.
Протягом тижня фахівцями міжрайонного відділу обласного лабораторного центру відібрано 3 взірці води питної на бактеріологічне та 2 взірці на санітарно-хімічне дослідження (всі взірці відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10).
Досліджено 5 взірців продуктів на бактеріологічне забруднення та 2 взірці страв на хімічне забруднення, 3 страви на калорійність, 2 взірці овочів і фруктів на вміст нітратів. Відібрано 10 гігієнічних змивів. Результати всіх досліджень відповідають вимогам НД.

Дочірнє підприємство – оздоровчий комплекс «Лісовий», с.Скоморохи Бучацького району.
ІІІ зміна з 18.07.2016 р., оздоровлюється 250 дітей.
Під час підготовки закладу до відкриття двічі проведено дослідження води питної (бактеріологічне і хімічне). Вода відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.
Проведено акарологічні обстеження чисельності кліщів (виявлено 4 екз/прапор-км).
З місць купання двічі досліджено воду (бактеріологічне та хімічне дослідження). Вода відповідає вимогам санітарного законодавства.

Колективний міжгосподарський дитячий стаціонарний оздоровчий заклад «Лісовий дзвіночок», с.Скоморохи.
ІІ заїзд, оздоровлюється 45 дітей.
Під час підготовки закладу до відкриття двічі проведено дослідження води на бактеріологічне і хімічне забруднення – вода відповідала вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.
Проведені акарологічні обстеження чисельності кліщів (виявлено 2 екз/прапор-км).
В період підготовки закладу до роботи проведено дезінфекцію системи водопостачання.

Стаціонарний заміський дитячий оздоровчий табір «Ромашка», с.Нирків Заліщицького району.
З 18.07.16 р. триває ІІІ заїзд, оздоровлюється 100 дітей.
Під час підготовки закладу до відкриття двічі проведено дослідження води на бактеріологічне і хімічне забруднення – вода відповідала вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.
Також двічі проведено дезінфекцію системи водопостачання.
Фахівцями обстежено 27 осіб, які працюють в оздоровчому закладі на тифо-дезинтерійну групу. У 4-х осіб результат обстеження виявився позитивним, працівники направлені на санацію.
Проведено гігієнічне навчання для 23 осіб.
Протягом тижня фахівцями лабораторного центру відібрано 3 взірці води питної на бактеріологічне та 2 на санітарно-хімічне дослідження (за результатами всі взірці відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10).
Досліджено 4 взірці продуктів на бактеріологічне забруднення, 2 взірці страв на хімічне забруднення, 3 страви на калорійність (результати досліджень відповідають вимогам НД).
Досліджено 7 взірців овочів та фруктів на вміст нітратів (1 взірець (капуста) не відповідає по вмісту нітратів, протокол досліджень із заключенням про невідповідність вручено директору).
Відібрано 10 гігієнічних змивів (результати досліджень відповідають вимогам НД).

Стаціонарний заміський оздоровчий табір «Сокіл» Збаразького району.
На даний час оздоровча зміна відсутня.

Офтальмологічний санаторій «Барвінок», с.Манюки Зборівського району.
З 06.07.2016 р. триває ІІ заїзд, оздоровлюється 125 дітей.
Під час підготовки закладу до відкриття двічі проведено дослідження води (бактеріологічне і хімічне). Вода відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.
Проведено акарологічні обстеження чисельності кліщів (виявлено 3 екз/прапор-км).

Оздоровчий табір «Лісова казка» с. Борщівка Лановецького району.
З 08.07.16 р. по 22.07.16 р. тривав ІІ-ий заїзд, відпочивало 76 дітей.
Під час підготовки закладу до відкриття двічі проведено дослідження води (бактеріологічне і хімічне). Вода не відповідала вимогам ДСанПіну 2.2.4-171-10 по хімічним показникам (завищений вміст заліза). 13.06.2016 року проведено дезінфекцію та прокачено воду в системі водопостачання. Відібрано воду на дослідження (вода відповідає вимогам ДСанПіну 2.2.4-171-10).
Проведені акарологічні обстеження чисельності кліщів (виявлено 4 екз/прапор-км).
Протягом тижня фахівцями лабораторного центру відібрано по 1 взірцю води питної на бактеріологічне та санітарно-хімічне дослідження (взірці відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10).
Досліджено 2 взірці продуктів на бактеріологічне забруднення, 3 страви на калорійність, відібрано 12 гігієнічних змивів. Результати всіх досліджень відповідають вимогам НД.
На даний час оздоровча зміна відсутня.

Оздоровчий табір «Промінь» с. Долина Теребовлянського району.
На даний час оздоровча зміна відсутня.