Головна Новини Чи безпечне харчування в дитячих таборах на Тернопільщині?

Чи безпечне харчування в дитячих таборах на Тернопільщині?

   В Борщеві відбулася нарада з представниками профільних управлінь ГУ Держпродпоживслужби в Тернопільській області, на якій обговорили ряд питань, які є найбільш актуальними в літній період, а саме: харчування та санітарний стан оздоровчих закладів; безпечність та якість харчових продуктів під час їх виготовлення, зберігання і реалізації; роз’яснення споживачам зі своїх прав та обов’язків тощо.
Під час наради начальник ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець з нагоди відзначення Дня державної служби України нагородив кращих працівників управління грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради.
«Висока температура повітря сприяє розвитку різноманітних бактерій і поширенню небезпечних інфекцій. Велику увагу потрібно приділити харчуванню дітей, адже, усім нам відомо що вони є найбільш вразливими до різноманітних збудників. Оскільки, в області функціонує 9 оздоровчих закладів, там масове скупчення дітей – наша основне завдання не допустити виникнення будь-яких спалахів. Зараз розпочинається період консервування, тому потрібно пам’ятати про елементарні правила дотримання санітарно-гігієнічних вимог. Варто звернути увагу і на харчування в дорозі, зокрема, в поїздах, на пікніках, тому, що ряд продуктів швидко псуються коли знаходяться «в тандемі» з іншими, або заправлені соусами чи майонезом», – наголосив начальник управління Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ ДПСС в Тернопільській області Євген Безрукий.
Фахівці управління побували на міському ринку Борщева, ознайомилися з умовами торгівлі в м’ясо-молочному та овочевому павільйонах, роботою лабораторії на ринку. Також провели роз’яснювальну роботу з продавцями та власниками місцевих магазинів щодо відповідного оформлення «кутків споживача», необхідності маркування товару на товарного сусідства на прилавках.
Начальник ГУ ДПСС побував в оздоровчому таборі «Лісова пісня», що в Борщеві, де ознайомився з умовами перебування дітей та дотриманням санітарно-гігієнічного стану, дотриманням технології приготування страв, різноманітністю меню.
Зараз там знаходиться близько 200 дітей, які харчуються 5 разів в день. Я побачив усі акти обстежень, перевірок, які проводили фахівці управління Держпродспоживслужби в Борщівському районі перед заїздом першої зміни дітей. Всі відповідні санітарні вимоги, які ставить перед керівництвом закладу наше законодавство дотримані, що підтверджують наші спеціалісти, – зазначив Василь Хомінець.