Головна Новини Чи безпечна вода в джерелах біля Тернополя?

Чи безпечна вода в джерелах біля Тернополя?

З метою проведення моніторингових досліджень природніх джерел, які користуються великим попитом серед населення м. Тернополя та навколишніх сіл, фахівцями ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров’я України» щоквартально проводиться моніторинг якості питної води за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками із джерел водопостачання в селах Острів, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району.
“За результатами лабораторних досліджень від 07.09.2016р. якість питної води із природніх джерел сіл Острів, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками відповідає ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».
Гігієнічні вимоги, що визначають придатність води для пиття включають: безпеку в епідемічному відношенні, не шкідливість хімічного складу, сприятливі органолептичні властивості, радіаційну безпеку.
За санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками питна вода має відповідати вимогам державних санітарних правил та норм «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» 2.2.4-171-10.
Показники якості питної води із природніх джерел є нестабільні і залежать від багатьох факторів природнього характеру, зокрема, (рівня стояння ґрунтових вод, кількості опадів, тощо), які можуть мати негативний вплив на її якість та призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій та інших інфекційних захворювань” – повідомив Лікар з комунальної гігієни відділення оганізації санітарно-гігієнічних досліджень Л.Й. Блажкевич