Головна Новини Чиновницю-хабарницю покарали штрафом

Чиновницю-хабарницю покарали штрафом

хабарВирок суду вислухала екс-голова однієї із сільських рад Чортківського району. Чиновницю звинуватили у зловживанні впливом. 

Як з’ясувалося під час досудового розслідування, до сільського голови звернулася приватний підприємець з проханням орендувати частину приміщення, де розташована сільська рада. Жінка мала намір облаштувати там швейних цех з виготовлення одягу для військових.

Чиновниця погодилася. І невдовзі дане рішення було прийняте на сесії сільської ради. Відтак встановлена місячна плата за оренду – триста гривень. Залишилося лише укласти договір.

Проте держслужбовець не поспішала узаконити угоду. Під час однієї із зустрічей чиновниця на папері написала суму своїх послуг – дві з половиною тисячі гривень.

Напередодні наступної зустрічі голова сільради повідомила орендаторку, що підписання та видача договору оренди коштуватиме на п’ятсот гривень більше.

Факт передачі грошей задокументували співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Тернопільській області.

Згідно вироку Чортківського районного суду підсудну визнали винною у порушенні частини 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України та призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 12 750 грн.