Головна Новини Чиновників які дали дозвіл спускати Тернопільський став притягнули до відповідальності

Чиновників які дали дозвіл спускати Тернопільський став притягнули до відповідальності

За повідомленням громадян, які небайдужі до проблем Тернопільського ставу, 15 травня ц.р. Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області проведено обстеження і встановлено наступне.

На замовлення Управління житлово-комунального господарства та екології Тернопільської міської ради фізичною-особою підприємцем Дідушком І.І., який визнаний підрядником, на підставі проекту, на водоймі навколо острівця «Чайка» у м.Тернополі у парку ім. Т.Шевченка здійснено підсипку каменем частини водного плеса внутрішньої берегової лінії, де зростала водно-болотна рослинність, на якій риба відкладає ікру. У зв’язку з тим, що ФОП Дідушком І.І. не враховано даного фактору, на нього складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 87 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу від 50 до 70 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Підрядника також приписом зобов’язано проводити роботи, які можуть негативно вплинути на нерестові місця, лише після закінчення нерестового періоду.

Одночасно, за пониження рівня води Тернопільського ставу на 25 см у нерестовий період розпочато адміністративне провадження за ст. 87 КУпАП стосовно директора КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м.Тернополя».

Тернопільському міському голові надіслано пропозицію про вжиття заходів реагування і недопущення проведення робіт в нерестовий період, які можуть негативно вплинути на нерест риби.