Головна Новини Чим хизується ТНПУ перед абітурієнтами?

Чим хизується ТНПУ перед абітурієнтами?

«Гостини в ТНПУ» – під такою назвою в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка провели Фестиваль професій, на які завітали учні, їхні друзі, батьки, педагоги з Тернопільської та Львівської областей.


ТНПУ ім. В. Гнатюка – посідає друге місце в рейтингу педагогічних вишів України, другий в Україні по кількістю місць держзамовлення, тут на десяти факультетах пропонують конкурентоспроможні педагогічні та непедагогічні спеціальності, діють центри довузівської підготовки і післядипломної освіти, а провідним принципом є студентоцентризм. Це прогресивний, сучасний університет з багатими традиціями та цікавою історією, де діє Студентський Уряд, колектив працює за «Кодексом Честі».

Креативна і цікава програма сподобалась усім, адже гостям в університеті запропонували нові, яскраві і незабутні форми спілкування. На території комфортного і затишного студмістечка облаштували чисельні тематичні локації, де охочим яскраво і незабутньо презентували найрізноманітніші спеціальності
викладачі та студенти, а це відомі науковці та педагоги, поети та письменники, артисти, конструктори, художники, співаки, історики, мандрівники, експериментатори і дослідники, спортсмени і тренери. 

Тепло привітав

гостей ректор ТНПУ ім. В. Гнатюка професор Богдан Богданович Буяк . Усі захоплено спостерігали за історичною реконструкцією прийомів козацького бою, показовими виступами спортсменів факультету фізичного виховання, оплесками дякували музикантам, акторам та виконавцям факультету мистецтв.

ТНПУ ім. В. Гнатюка – лідер гуманітарної освіти в Україні, провідний виш у галузі навчання іноземних мов, але у виші широко представлені також і технічні, і природничі, і спортивні напрямки. Чималий інтерес викликала демонстрація роботів, сконструйованих на фізико-математичному факультеті, виставка виробів інженерно-педагогічного факультету.

Є в університеті й нові, унікальні для нашого краю спеціальності – аналітик суспільних процесів (історичний факультет), спеціаліст із захисту рослин (хіміко-біологічний факультет).


Гості, від малого до великого,  стали активними учасниками дійства: задавали багато питань, спостерігали за дослідами та механізмами, знайомилися з техніками виконання масажу, пробували сили у спортивних залах, куштували фіточаї, цікавились секретами психологічної рівноваги та журналістських розслідувань.

А ще перевіряли власні знання англійської, німецької, французької мови на факультеті іноземних мов, зазирали в палатки географічного факультету, цікавились майстерними рукотворами факультету педагогіки і психології, куштували фіточай від студентів хіміко-біологічного факультету. Кожен
 відчував себе членом нашої університетської спільноти, гостини в ТНПУ ім. В. Гнатюка проходили в святковій, щирій, приязній атмосфері.
Учні випускних класів отримали іменні спеціальні сертифікати, які під час вступної кампанії при обранні нашого університету в якості першого пріоритетного стануть у нагоді абітурієнтам, а найактивнішим учасникам Фестивалю професій вручили спеціальні подарунки.
Попереду у випускників – найважливіший життєвий вибір, але багато юнаків і дівчат вже вибрали ТНПУ ім.В.Гнатюка місцем подальшого навчання. Тож нехай усім пощастить на ЗНО! Університет щиро бажає усім успіхів і радо прийме в лави студентського братства нове поповнення.
ТНПУ ім. В. Гнатюка – університет, у якому збуваються мрії!
Л. Юрчак