Головна Новини Чим п’яним російським туристам не сподобався тернопільський художник

Чим п’яним російським туристам не сподобався тернопільський художник

Цього тижня завершилася виставка картин художника з Тернопільщини Олега Шупляка в кафе-галереї Познані. Після того, як туристи з Росії посиділи в цьому закладі і випили декілька пляшок горілки, відмовилися платити за свій відпочинок. Відмову оплачувати вечерю росіяни аргументували тим, що не збираються розраховуватися у закладі, в якому виставляє свої картини художник з України.

Художник Олег Шупляк зазначив, що в цілому виставка пройшла успішно: і в культурному, і в комерційному плані. Але все ж таки в передостанній день не обійшлося без конфліктної ситуації. Туристи з Росії, після того, як повечеряли і випили декілька пляшок горілки, “обратілі свої взори к іскусству”. Вони заявили, що не збираються платити у цьому закладі, бо тут виставляє свої картини український художник. Вирішити цей інциндент вдалося мирним шляхом, але власниця кафе-галереї була дуже здивованою.

— Чесно кажучи, коли почув, в мене це теж викликало подив… ще такого не бувало. Причому виставка не мала політичного забарвлення, — коментує Олег Шупляк.

Про це художник написав на своїй сторінці у фейсбуці та поділився фотографіями картин, які представив у закладі Познані, повідомляє ДОБА.