Головна Новини Четверо спортсменів з Тернопільщини стали чемпіонами світу з кікбоксингу

Четверо спортсменів з Тернопільщини стали чемпіонами світу з кікбоксингу

П’ятеро спортсменів з Тернопілля блискуче виступили на 12 Чемпіонаті світу з кікбоксингу за версією WTKA. Четверо виграли золоті медалі, а один – бронзову. Це Василь Худзік, Любов Дереш, Данило Рибченко, Максим Грейцар та Максим Левицький. Усі вони входять до складу української збірної команди з кікбоксингу. Змагання проходили в Італії у місті Маріна-ді-Каррара 25-31 жовтня. Участь у них взяли 1300 кікбоксерів із 86 країн. Першого листопада переможці повернулися додому.

  • Наші спортсмени представляли дві вікові категорії: дорослі та юніори, – розповів тренер тернопільських кікбоксеірв Олександр Дульнев. – Василь Худзік провів три бої. У фіналі він переміг російського спортсмена. Люба Дереш побила представницю з Ірландії, а у фіналі – американку. Серед юніорів у надважкій вазі – це більше 90 кілограмів – дебютував Максим Грейцар, який у двох боях здобув перемогу достроково. Хлопцеві 17 років, його ріст 2 метри, а вага – 120 кілограмів. За два роки тренувань ці його природні дані ми направили в правильне русло і тепер бачимо результат. У кікбоксингу ми з ним не програвали ще жодного бою. Та найяскравіше виступив юніор Данило Рибченко. Він переміг суперника у півфіналі в першому раунді. Загалом, наша збірна зайняла командному заліку перше місце. Українці виграли 16 золотих медалей у жорстких видах.

Для Максима Грейцара це були перші змагання такого високого рівня. Що допомогло перемогти він розповів під час прес-конференції 2 листопада.

  • Я навчаюся у Тернополі в коледжі ТНЕУ, а родом із Чернівецької області, – говорить юнак. – На змаганнях було важко не стільки фізично, скільки психологічно. Спортсмени, з якими я бився займалися кікбоксингом довше, ніж я. Кікбоксинг я відкрив для себе тільки у Тернополі. Перед тим займався боротьбою і дзюдо, був раніше у збірній України з дзюдо, кандидат у майстри спорту по боротьбі. Тепер розумію, що потрапив до гарного тренера, кожного дня тренуюсь. Хочу далі займатися кікбоксингом, щоб стати професійним спортсменом.

Люба Дереш займається спортом вже багато років, але тільки у кікбоксингу знайшла себе. Це її другий чемпіонат світу і перше золото.

  • Я люблю спорт, займаюсь вже 6 років, пробувала різні види, – розповідає чемпіонка. – Раніше займалась самообороною, та у кікбоксингу мені все виходить, тому залишилась. Це мій другий чемпіонат світу і перша нагорода такого рівня. Першою суперницею на чемпіонаті була ірландка, було важко, але на рингу я ніби переключилась. Потім була американка, з нею було легше битись, бо вона була нижчою за зростом. Завдяки спорту я стала відповідальнішою, навчилась ставити та досягати цілі. Я замкнута людина, а заняття спортом зробили мене більш комунікабельною. В повсякденному житті, на щастя, не доводилося застосовувати свої вміння.

Тернопільській федерації кікбоксу вже півтора року. Весь цей час спортсменів фінансово підтримує компанія «Агропродсервіс». Цього разу після повернення спортсменів до Тернополя Генеральний директор компанії Іван Чайківський, як голова федерації кікбоксингу Тернопільщини, привітав переможців та вручив їм грошові винагороди.