Головна Новини Четверо потерпілих, понад тридцять тисяч гривень втрат – наслідки онлайн-покупок

Четверо потерпілих, понад тридцять тисяч гривень втрат – наслідки онлайн-покупок

аферисти

Поліцейські не перестають нагадувати: маєте бажання купувати чи продавати в мережі – робіть це зважено. Не переходіть за посиланнями, не розголошуйте даних банківських карток, не оплачуйте за товар наперед – бо шахраїв розвелося стільки, що кожен, навіть найдосвідченіший онлайн-шопер не застрахований від втрат. 

Троє тернополян і мешканка Козови стали жертвами онлайн-торгів.  Козівчанка втратила майже дев’ять тисяч гривень, намагаючись придбати смартфон. Приблизно таку ж суму заплатив за автомобільні диски та не отримав їх тернополянин, повідомили в поліції.

Ще двоє жителів обласного центру втратили по п’ять та десять тисяч при спробі купити годинник та талони на пальне. За кожним з цих випадків – реальні втрати грошей. Тому, аби не сталося чогось подібного із вами, – вчиться безпечно шопінгувати онлайн. Правила безпечних покупок/продажів є загальними для продавців і покупців:завжди перевіряйте інформацію про покупця/продавця.

Простий спосіб – ввести дані і номери телефонів в рядок пошуку в будь-якому пошуковому ресурсі і перевірити, чи є відгуки в мережі;ні в якому разі не повідомляйте стороннім особам дані своїх карток (паролі, дані з SMS-повідомлень, які приходять на ваш номер);не розголошуйте реквізити картки;вас просять провести будь-які дії з карткою в банкоматі, щоб підтвердити зарахування коштів?

Не піддавайтеся;не відправляйте передоплату і тим більше на розраховуйтеся за товар повністю;ніколи, ні за яких умов не переходіть за посиланнями, отриманими від третіх осіб. Всі операції по здійсненню угоди і проведенню оплати повинні виконуватися виключно на сайті, на якому покупець спочатку знайшов оголошення про продаж.