Головна Новини Чернівчанин хотів підкупити чортківського поліцейського

Чернівчанин хотів підкупити чортківського поліцейського

Працівники Чортківського районного відділу поліції задокументували факт надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Щоб уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху, житель Чернівецької області пропонував гроші працівнику поліції.

Під час патрулювання місцевості, поліцейські помітили автомобіль, в якого на номерних знаках знаходилася заборонена захисна решітка. За кермом іномарки перебував 33-річний чоловік. У ході перевірки особи працівники поліції з’ясували, що водій за рішенням суду позбавлений права керування транспортним засобом. Аби уникнути адміністративної відповідальності, чоловік запропонував поліцейським хабар в розмірі 1000 гривень. Спробу надати неправомірну вигоду зафіксували нагрудні камери правоохоронців.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, а також поліцейські винесли постанови за статтями 121 та 126 КУпАП України.

Правопорушнику загрожує штраф від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Триває слідство.