Головна Новини Через службову недбалість працівників держпідприємства у Тернополі завдали шкоди на мільйони

Через службову недбалість працівників держпідприємства у Тернополі завдали шкоди на мільйони

Військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону на підставі вивчення додержання службовими особами одного з державних підприємств м. Тернополя вимог земельного законодавства зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Установлено, що вказані особи впродовж 2016 року, внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства під час поводження з відходами, не забезпечили захист земель від засмічення. Такі їх дії призвели до заподіяння 1,4 млн грн шкоди навколишньому природному середовищу.

Як було встановлено в ході проведеного обстеження, забруднення території становить 0,03 га, а об’єм відходів – 59,3 куб. м.Військова прокуратура вживає всі заходи для забезпечення швидкого, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин кримінального правопорушення. Досудове розслідування триває.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.