Головна Новини Через свавілля чиновників і кредиторів жінку викинули з будинку

Через свавілля чиновників і кредиторів жінку викинули з будинку

колектори-655x333За 120 тисяч боргу частину якого сплатила чортківчанка Ярослава Стоянова та ще четверо її малолітніх онуків стали безхатьками. 

«Було рішення суду про те, що мій борг слід реструктуризувати на 4 роки. Зняли з мене 23 тис. за юридичні послуги. Кредитна спілка з рішенням не погодилась, подала зустрічний позов. Адвокат мені не сказав платити нічого, поки не буде рішення суду», – розповідає пані Ярослава.

Тим часом відсотки кредиту пані Ярослави росли у геометричній прогресії. Аби звести кінці з кінцями пенсіонерка пішла на роботу. Поки тривала судова тяганина кредитну спілку ліквідували і право вимоги боргу передала чотирьом вкладникам спілки.

«Вчора мене не було вдома. Телефонує мені невістка з двома малими дітьми на руках. Приїхало на наше подвір’я 11 людей. Перелізли через паркан, зривали замок у дверях. Невістка була в хаті на той час.  Дитина почала заїкатися від страху. Вимагачі вигнали усіх на вулицю, опечатали дім, вимкнули світло і газ, тому навіть у літній кухні жити неможливо», – скаржиться жінка.

«Кредитна спілка передала право вимоги кільком людям-вкладникам –цього вона не мала права робити. Кредитна спілка – неприбуткова організація, вона не сплачує податки. І це підтверджується позицією Конституційного суду України – кредитна спілка не має права надавати право вимоги зобов’язань правонаступникам. Правонаступників кредитної спілки бути не могло, оскільки вона вже ліквідована. Вони можуть бути при реорганізації. У 2013 році пані Стоянова звернулася до нас. Ми скасували ухвалу суду про правонаступництво кредитної спілки. Справа перебуває у провадженні. Однак, судді Чортківського суду розпочали процес виселення – це протизаконний і кричущий факт» – каже Федір Олексюк, правозахисник, Голова Координаційної ради антиколекторів та правозахисників України «Ваша Надія».