Головна Новини Через розрив петарди обірвало три пальці: поліція нагадує про заборону продажу піротехнічної...

Через розрив петарди обірвало три пальці: поліція нагадує про заборону продажу піротехнічної продукції неповнолітнім

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята, під час яких біля ялинок і просто на вулицях запалюються бенгальські вогники, влаштовуються феєрверки та розриваються петарди. Найчастіше у такі забавки бавляться діти, не усвідомлюючи, наскільки небезпечною є такі ігри.
За реалізацію неповнолітнім піротехнічної продукції передбачена відповідальність, однак часто недобросовісні продавці не зважають на заборони. А діти дуже охочі пустити салют або кинути шумову забавку комусь під ноги. Як результат – травми та опіки.
Як приклад, варто згадати нещасний випадок з неповнолітнім мешканцем села Настасів Тернопільського району. Хлопцеві на свята через розрив петарди обірвало три пальці.
Працівники ювенальної превенції нагадують батькам: не тільки розкажіть, а й покажіть, наскільки серйозними є наслідки забав з піротехнікою. Наголошуйте постійно, що петарди – це не іграшка! А ще не забувайте: навіть якщо ви не дозволили своєму чаду купувати подібні забавки, на вулиці він може зустріти  інших підлітків, які витратили кишенькові гроші на таку розвагу!
Про загальні правила користування небезпечними предметами варто пам’ятати навіть дорослим:
– категорично заборонено виготовляти піротехнічні вироби самотужки;
– купувати тільки сертифіковану продукцію відомих виробників в спеціалізованих магазинах;
– неухильно дотримуватись інструкцій на виробі;
– не використовувати пошкоджені вироби та такі, що мають дефекти;
– не можна носити піротехнічні вироби в кишенях;
– не можна спалювати їх у багатті;
– не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам;
 – не направляти піротехніку на людей.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/yuvenalna-prevencziya/policzejski-nagoloshuyut-pirotexnika-ne-dityacha-igrashka/