Головна Новини Через псевдобанкірів все більше тернополян вчтрачає власні кошти

Через псевдобанкірів все більше тернополян вчтрачає власні кошти

аферисти
Незважаючи на численну кількість застережень, громадяни продовжують потерпати від шахрайських схем пов’язаних з банківськими картками. Аферисти входять в довіру, дізнаються конфіденційну інформацію й як наслідок привласнюють грошові кошти жителів Тернопільщини.
До працівників Кременецького відділу поліції звернулася 41-річна жителька районного центру. Жінка запевнила правоохоронців, що потерпіла від рук аферистів. Зі слів потерпілої, до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником фінансової установи. Він повідомив краянці, що аферисти намагаються зняти готівку з її електронного гаманця. Аби убезпечити кошти, необхідно повідомити персональні дані та чотирьох значний код, який прийшов жінці на мобільний телефон. Як тільки заявниця виконала, що її попросив шахрай, з її картки зникло 2000 гривень, про що вона отримала сповіщення.
Аналогічний випадок трапився й з тернополянином 1991 року народження. Аферист проводив операції з розблокування банківського рахунку, а як наслідок привласнив 3000 гривень, які зняв без труднощів.
Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 статті 190 Кримінального кодексу.
Правоохоронці звертаються до власників карткових рахунків:
•    не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;
•    не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.
Працівники банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.
У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.