Головна Новини Через погіршення погодних умов у Тернополі оголошено «зелений» рівень системи оповіщення

Через погіршення погодних умов у Тернополі оголошено «зелений» рівень системи оповіщення

Через ускладнення погодних умов 27 грудня з 19:00 год. у Тернополі оголошується «зелений рівень» системи оповіщення.

За даними Тернопільського обласного центру із гідрометеорології, впродовж дня у місті буде хмарно, часом пройдуть невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу, спостерігатиметься слабке налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер   північно – західний, 7 – 12 м/с, вдень пориви 15 – 20 м/с.

Через прогнозоване погіршення погодних умов, працівники комунальних підприємств вже розпочали проведення превентивних заходів, зокрема здійснюють попереднє посипання доріг та пішохідних ділянок протиожиледними сумішами.

Впродовж дня світлофори у Тернополі працюватимуть в звичному режимі, але при потребі вони будуть переведені у миготливий режим, про що буде повідомлено додактово.

За прогнозами, завтра температура повітря знизиться до нуля, а на вихідних – ймовірні заморозки.

То ж прохання до тернополян при можливості утриматися від пішохідних прогулянок містом, без потреби не виїжджати приватним транспортом на вулиці, не паркувати автотранспорт біля контейнерних майданчиків, дерев та фасадів будинку, а також не залишати автомобілі у дворах, аби відповідальні служби змогли ефективно прибрати прибудинкові території від снігу та ожеледі механізованим способом.

Закликаємо водіїв дотримуватися безпечної швидкості руху, інтервалу та дистанції на автошляхах, уникати ризикованих маневрувань і бути обачними на шляхопроводах, мостах, спусках і підйомах.