Головна Новини Через коронавірус в навчальних закладах буде карантин

Через коронавірус в навчальних закладах буде карантин

Сьогодні відбудеться засідання уряду  на якому передбачається розгляд питання про введення карантину в навчальних закладах і заборони на проведення всіх масових заходів.

“Сьогодні відбудеться засідання уряду, на якому буде ухвалено рішення про застосування обмежень. Вони будуть стосуватися карантину в навчальних закладах – школах, університетах, інших”, – повідомив співрозмовник.

У Тернополі 10 березня відбулося засідання оперативного штабу з питань координації дій щодо недопущення занесення і поширення на території громади випадків захворювань, спричинених коронавірусом.

Заслухавши доповіді членів оперативного штабу, було вирішено від 11 березня 2020 року заборонити на території Тернопільської міської територіальної громади проведення масових заходів у закритих приміщеннях та максимально їх обмежити на відкритих майданчиках.

Також рекомендовано жителям тимчасово утриматися від поїздок та подорожей у країни, де є факти виявлення та поширення коронавірусу, а громадянам, які нещодавно повернулися із цих країн, обмежити спілкування та звернутися до сімейного лікаря.

Керівникам суб’єктів господарювання та підприємцям, – максимально організувати роботу установ так, щоб ліквідувати черги; сприяти організації системи електронних платежів; працівників із ознаками ГРВІ не допускати до роботи до повного одужання; обмежити відрядження працівників по Україні та поза межами.

У навчальних закладах буде посилено контроль за проведенням протиепідемічних та дезінфекційних заходів в закладах освіти, зокрема будуть регулярно провітрювати класи, частіше мити місця загального користування, проводити роз’яснювальну роботу.

Додатково будуть проводити дезінфекцію громадського транспорту, а у медичних установах – обмежувати відвідування пацієнтів, які перебувають на лікуванні.

https://realno.te.ua/novyny/%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%bf%d1%96%d0%bb%d1%8c%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%b8%d0%b9-%d0%bf%d0%b5%d0%b4%d1%83%d0%bd%d1%96%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d1%83/